You, the petitioner

Red ecologische boerderij De Boterbloem in A'dam-Osdorp

3,922 signatures

In 2009 hebben wij o.a. door deze petitie kunnen zorgen dat de Boterbloem kon blijven voortbestaan. Op dit moment worden wij opnieuw bedreigd omdat SADC (Schiphol Area Development Company) wederom van onze akkers een bedrijfsterrein wil maken. Volg ons via facebook

Petition

We

een groep verontruste burgers die begaan zijn met het lot van ecologische zorgboerderij De Boterbloem aan de rand van Amsterdam Osdorp

 

observe

dat Schiphol Area Development Company in samenwerking met het Stadsdeel Nieuw West en het College van B&W van plan is om op het terrein van De Boterbloem in de Lutkemeerpolder een bedrijventerrein te vestigen. De zorgboerderij, waar dagbesteding wordt geboden aan psychiatrische patiënten en waar ecologische producten verbouwd worden, zou weg moeten.

 

and request

  • de plannen te heroverwegen, omdat in Amsterdam en omstreken de komende jaren nog voldoende keuze is op andere bedrijventerreinen en ontwikkellokaties. De monitor van Plabeka spreekt van een overschot van 3,4 tot 5,1 miljoen m2 tot 2030!

  • De Boterbloem moet blijven, en het plan moet zodanig gewijzigd worden dat het terrein van De Boterbloem niet bebouwd kan worden, zodat de unieke boerderij behouden kan blijven voor de burgers van de stad.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Amsterdam 
Petition desk:
Closing date:
2018-11-01 
Lead petitioner:
Trijntje Hoogendam 
Organisation:
Ecologische zorgboerderij De Boterbloem Amsterdam 
Website:

History

Signatures

Updates

Noodkreet!

Heeft u het al gedaan, dank, zo niet, laat uw hartekreet achter op: reddeboterbloem.wordpress.com/

.

2018-02-27

Gemeente zet grof geschut in: De Boterbloem moet met de grond gelijk worden gemaakt!

Op vrijdag 30 november heeft SADC een brief gestuurd waarin zij eisen dat de akkers uiterlijk 14 december leeg opgeleverd moeten worden. Daarnaast vorderen ze nu ook ontruiming van erf en boerderij indien er geen overeenstemming komt.

+Read more...

Actiecomité red de Boterbloem maakt ernstig bezwaar tegen deze gang van zaken. Met deze opzegging worden harde toezeggingen genegeerd, die zowel door het Dagelijks Bestuur en de Stadsdeelraad van Osdorp en Nieuw-West zijn gedaan. Opnieuw zoeken wij de publiciteit, omdat wij ons inmiddels ernstig afvragen of hier wel wordt voldaan aan het beginsel van behoorlijk bestuur. Wij vragen uw steun op de volgende manier: deel de mogelijkheid deze petitie te tekenen in uw netwerk, want lang niet iedereen is op de hoogte van ons lot. Daarnaast vragen wij u contact op te nemen met lokale (of landelijke) bestuurders van diverse politieke partijen. Hun email adressen zijn online te raadplegen en in verkiezingstijd beantwoorden zij vast graag uw kritische vragen over het 'dossier Boterbloem'. Ook kunt u uw pen ter hand nemen en een ingezonden brief sturen naar een krant, of een journalist uit uw netwerk vragen aandacht aan onze strijd te schenken. Mocht u willen dan kunt u zich ook aanmelden bij de actiegroep, 'Boterbloem Alarm', die als het er op aan komt op het land de graafmachines gaat tegenhouden, voor het oog van de wereldpers. Voor dat doel is een whats app groep opgericht, laat het ons weten en wij voegen u toe. Want als het dorpje van Asterix en Obelix, wij houden stand....

2017-12-04

De Boterbloem opnieuw bedreigd!

Wat waren we opgelucht toen we in 2009 te horen kregen dat wij konden blijven voortboeren in de Lutkemeerpolder. Na het inzamelen van 10.000 handtekeningen op papier en 2.538 bij petities.nl wisten wij ons gesteund door heel veel mensen.

Inmiddels is het 2017 en nu heeft SADC (Schiphol Area Development Company) op 1 augustus jongstleden te kennen gegeven de akkers van de Boterbloem bouwrijp te willen maken per 1 november aanstaande.

+Read more...

Zodat het laatste stukje oorspronkelijk polderlandschap in het uiterste westen van Amsterdam voorgoed verloren zou gaan. Als vruchtbare biologische landbouwgrond, als broedplaats voor de kieviet, als jachtgebied voor de buizerd. Als het aan SADC ligt is het de laatste zomer dat bijen er Boterbloem honing kunnen verzamelen... nu nog volop te koop in de boerderijwinkel.

De tijd dringt, wij geven niet op, gaan ons tot het uiterste verzetten en beraden ons op mogelijke acties zoals een gang naar de rechter. U kunt ons volgen via facebook Biologische Boerderij de Boterbloem

Wij houden u op de hoogte!

2017-09-12